Tampondruk

Bedrukken van producten met een kleine of afwijkende vorm

Tampondruk bij Maas van ’t Hoog

Tampondruk is een techniek die geschikt is voor veel verschillende soorten producten van verschillende formaten en vormen. Deze techniek is daarom onder andere geschikt voor kleine voorwerpen. Tampondruk wordt veelvuldig toegepast voor het bewerken van relatiegeschenken en vergt een specifieke voorbereiding en uitvoering. Maas van ‘t Hoog beschikt over de juiste expertise en middelen om je producten te bedrukken middels de tampondruk-techniek.

Benieuwd naar de mogelijkheden? Neem vrijblijvend contact met ons op om te bekijken wat wij voor je kunnen betekenen.

Wat is Tampondruk?

Tampondruk de meest geschikte druktechniek voor het bedrukken van producten met een kleine of afwijkende vorm. Deze druktechniek leent zich bij uitstek voor het bedrukken van zaken die als relatiegeschenk worden weggegeven. Denk hierbij bijvoorbeeld aan pennen, sleutelhangers, snoeppotjes en USB-sticks. Welke vorm het product ook heeft, het flexibele kussen zorgt altijd voor een haarscherpe tamponprint die de vorm van het product feilloos volgt. Mede hierdoor is de techniek ook geschikt voor grotere, moeilijk te behandelen producten zoals calculators, wekkers, klokken, fotolijsten, mokken en zaklampen. Omdat het een vrij arbeidsintensief proces is, zeker wanneer jouw bedrukking uit meerdere kleuren bestaat, is tampondruk wel iets kostbaarder dan bijvoorbeeld zeefdruk.

Techniek van tampondruk

Tampondruk is net als transferdruk een indirecte techniek en is voornamelijk geschikt voor gladde ondergronden. De inkt wordt aangebracht in een aangebrachte stempel van elastische siliconen-rubber, waardoor deze blijft hechten aan verschillende objecten en vormen. De tampon varieert in vorm, hardheid en grootte, afhankelijk van het te bedrukken voorwerp. Deze techniek kan voor zowel vlakke als ook oneffen ondergronden worden gebruikt.