Transferdruk

Multi-inzetbaar en mogelijk om in full color te bedrukken

Transferdruk bij Maas van ’t Hoog

Transferdruk is een indirecte techniek, die geschikt is voor het bedrukken van voornamelijk textiel. Er komt wat meer handmatig werk kijken bij transferdruk dan bij bijvoorbeeld zeefdruk. Daarbij is het bij deze techniek mogelijk om ongeveer alle kleuren te gebruiken. Maas van ‘t Hoog beschikt over de juiste expertise en middelen om je producten te bedrukken middels deze techniek.

Benieuwd naar de mogelijkheden? Neem vrijblijvend contact met ons op om te bekijken wat wij voor je kunnen betekenen.

Transferdruk - Maas van 't Hoog - Content - 7e Hal

Wat is transferdruk?

Waar we bij zeefdruk de inkt direct op de ondergrond aanbrengen, doen we dat met transferdruk indirect. Eerst printen we je ontwerp op een dragende ondergrond. Die drager plakken we op je textiel. Je T-shirt, tas of ander te bedrukken materiaal plaatsen we daarna onder de pers waar de bedrukking onder druk en hoge temperatuur op de ondergrond gedrukt wordt. De hitte maakt de lijm onder de folie vloeibaar. Bij het afkoelen hecht de transfer zich stevig aan de ondergrond.

Techniek van transferdruk

Bij transferdruk komt er misschien wat meer handwerk kijken dan je verwacht. Iedere print moet namelijk ‘gepeld’ worden voor we het aanbrengen op het textiel. Alle delen van het folie die niet bedrukt zijn met jouw ontwerp, verwijderen we met de hand. Zo zorgen we ervoor dat alleen je ontwerp op je textiel terecht komt en geen stukken onbedrukte folie.

In tegenstelling tot zeefdruk, kun je bij digitale transfer zoveel kleuren gebruiken als je wilt. We gebruiken immers een printer die nogal wat overeenkomsten heeft met de printer op je bureau om je ontwerp over te brengen op de folie.

Transferpers

Transferdruk is zoals al gemeld een indirecte techniek. We maken hierbij gebruik van een zogenaamde transferpers. De transfer is in deze context een papier of folie en zorgt ervoor dat het object wordt bedrukt. Een transferdruk-machine zorgt ervoor dat de inkt met behulp van druk en hitte goed hecht aan de ondergrond. De transferdruk-techniek is voornamelijk geschikt voor het bedrukken van textiel. Met de techniek is het mogelijk om op meerdere plekken in verschillende kleuren te bedrukken. Ze is daarom uitermate geschikt om kleding mee te ontwerpen.

Transferdruk - Maas van 't Hoog - Content - Paraplu