Zeefdrukken textiel

Maas van ’t Hoog

Zeefdrukken textiel

Door het zeefdrukken van textiel is het mogelijk om verschillende soorten stoffen of textielproducten te bedrukken. Denk hierbij bijvoorbeeld aan jassen, tassen, bedrijfskleding, truien, overalls en t-shirts. De resolutie van textieldruk is wat lager dan van tampondruk bijvoorbeeld. De techniek is echter prima geschikt voor het drukken van grotere logo’s, afbeeldingen of teksten. Daarbij is het met textieldruk mogelijk om met meerdere kleuren te bedrukken.

Werkwijze zeefdrukken textiel

We bedrukken textiele onder andere met behulp van de zeefdruktechniek. Dit kunnen we handmatig doen (kleinere aantallen) of met machines (grotere aantallen). Dit maakt de techniek dus ook geschikt voor het bedrukken van grote oplages. Bij de zeefdruktechniek wordt het ontwerp of sjabloon via een zeefraam op het textiel bedrukt.

Een alternatieve techniek voor kleinere aantallen is de (digitale) transferdruk. Hierbij drukken we de afbeelding, tekst of het logo met een zogenaamde sticker met hoge temperatuur op het textiel. Het voordeel van transferdruk is bovendien dat met deze techniek in meer kleuren kan worden afgedrukt ten opzichte van zeefdruk. Een nadeel is echter, dat het met transferdruk niet mogelijk is om losse, vrijstaande elementen te drukken. Dit is met zeefdruk wel weer mogelijk.

Textieldrukkerij

Aangezien het zeefdrukken textiel een andere techniek vergt dan bijvoorbeeld karton of papier, hebben we bij Maas van ‘t Hoog een eigen textieldrukkerij en de juiste drukpers-machines. Hiermee kunnen we verschillende soorten textiel en producten bedrukken. Denk bijvoorbeeld aan bedrijfskleding inclusief bedrijfslogo, shirts, sportkleding, jassen, tassen of broeken. We drukken in meerdere kleuren en tot een hoog detailniveau, Zo ben je bij ons verzekerd van het beste resultaat.

Ben je benieuwd wat Maas van ‘t Hoog voor je kan betekenen? Neem dan vandaag nog contact met ons op!